Cukinia faszerowana

Bardzo często zostaje nam mięso z rosołu, więc polecam nim nafaszerować cukinię.

Składniki:

-2 cukinie

-miseczka mięsa z rosołu

-sól, pieprz

-jajko

-szczypta cayenne

-papryka słodka

-cebulka

-szczypiorek

-olej

-ser żółty

Wykonanie:

Mięso siekamy nożem na mniejsze części.

Cebulkę blanszujemy lekko na oleju, dodajemy mięso i wszystkie przyprawy, wbijamy jajko i na koniec szczypiorek. Mieszamy.

20160320_112019

Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środek i napełniamy farszem. Przykrywamy serem żółtym, plewamy odrobiną oliwy i posypujemy po wierzchu papryką.

20160320_123541

Wkładamy do nagrzanego pikarnika na 190 st i pieczemy pół godziny.

Można zrobić do tego np, sos koperkowy.

Ponieważ miałam dużo farszu, resztą napełniłam wydrążone ziemniaki.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s