Bardzo często zostaje nam mięso z rosołu, więc polecam nim nafaszerować cukinię.
Składniki:
-2 cukinie
-miseczka mięsa z rosołu
-sól, pieprz
-jajko
-szczypta cayenne
-papryka słodka
-cebulka
-szczypiorek
-olej
-ser żółty
Wykonanie:
Mięso siekamy nożem na mniejsze części.
Cebulkę blanszujemy lekko na oleju, dodajemy mięso i wszystkie przyprawy, wbijamy jajko i na koniec szczypiorek. Mieszamy.
Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środek i napełniamy farszem. Przykrywamy serem żółtym, plewamy odrobiną oliwy i posypujemy po wierzchu papryką.
Wkładamy do nagrzanego pikarnika na 190 st i pieczemy pół godziny.
Można zrobić do tego np, sos koperkowy.
Ponieważ miałam dużo farszu, resztą napełniłam wydrążone ziemniaki.