Składniki:
-500g ligawy lub miękkiej wołowiny z udźca
-sos sojowy
-2 marchewki
-pół selera
-papryka czerwona
-sos chilli
-sól, pieprz
-cebula
-czosnek
-imbir
-szczypiorek
-makaron spaghetti
Wykonanie:
Lekko zmrożoną wołowinę kroimy na bardzo cieniutkie plastry.

Plastry mięsa wrzucamy na gorący olej, szybko obsmarzamy z każdej strony po 1 minucie.
Przekładamy do woka lub na głęboką patelnię i dodajemy resztę składników:
-cebulę, czosnek ,pokrojoną w plasterki marchewkę, paprykę i seler. Na koniec podlewamy odrobiną sosu sojowego, dodajemy sól , pieprz, mieszamy, dusimy 5 minut.

Następnie wlewamy sos chilli , mieszamy i znowu dusimy ok 3 minuty.
Gotujemy makaron wg przepisu , dodajemy wołowinę, mieszamy i posypujemy szczypiorkiem.