Klops zapiekany w boczku

Składniki:

– 600g mielonej łopatki

-1 bułka

-cebula

-jajko

-ząbek czosnku/większy/

-sól, pieprz

-olej

-opakowanie boczku w plastrach

Wykonanie:

Mięso mielimy z namoczoną wcześniej bułką. Dodajemy usmażoną na złoto cebulkę, jajko, czosnek, przyprawy.

Mieszamy.

Wąską blaszkę smarujemy margaryną, wykładamy plastrami boczku/ jeden przy drugim/, wkładamy masę mięsną i przykrywamy końcówkami boczku.

20160704_215613

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 40-50 minut w temp.180 st.

20160704_232106

Klops bardzo dobry jest również na chleb.

20160705_152410

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s