Krystalizowane płatki róż

Wspaniałe pachnące płatki z dzikiej róży, które można wykorzystać do dekoracji tortów, deserów. Zresztą tą metodą można zrobić wszystkie kwiaty jadalne, przechowywać w pudełeczku lub słoiku w ciemnym i suchym miejscu.

Składniki:

-płatki róż

-białko

-drobny cukier

Wykonanie:

20160517_104045

Każdy płatek malujemy pędzelkiem  namoczonym w białku z każdej strony dokładnie. Wkładamy do cukru, obsypujemy.

20160517_104123 20160517_110706

Wykładamy na blachę wyłożoną papierem najlepiej na dobę. Jak juz wyschną z jednej strony, obracamy podważając np. widelcem.

Wysuszone przekładamy luźno do popjemników.

 

20160518_085845

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s