Miód z mniszka lekarskiego

20160508_131653

Miód właściwie robi się tak samo jak syrop przepis tu  z tą różnicą, że dałam jedną cytrynę więcej i trzeba gotować 2-3 godziny.

Jak jest gorący to jest trochę gęściejszy od syropu. Sama nie wierzyłam, że zgęstnieje dlatego zostawiłam do wystygnięcia. Niewierny Tomasz zobaczył , że miodzik pięknie zgęstniał.

20160510_111040

Więc znowu podgrzałam i przelałam do wyparzonych słoików 🙂

20160510_125329

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s