Marynowany udziec z indyka

Składniki:

-udziec z indyka- 4 szt

Marynata:

-cebula

-liść laurowy

-kilka ziaren  ziela angielskiego

-papryka czerwona

-sól, pieprz

-łyżeczka ziaren kolendry

-3 ząbki czosnku

-3/4 szklanki oleju

-szklanka cydru

Wykonanie:

Wszystkie składniki marynaty mieszamy razem z pokrojoną w wiórka cebulą. Marynatą nacieramy udźce, przykrywamy szczelnie i wkładamy do lodówki na noc.

Następnego dnia mięso przekładamy do rękawa razem z marynatą, dolewamy cydr. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 130 st i pieczemy 3-4 godziny.

Mięso pieczone długo na wolnym ogniu jest bardzo miękkie i soczyste.  Jak będzie już miękkie wyjmujemy z worka i jeśli potrzeba 10-15 minut

pieczemy na silnym ogniu , najlepiej grill, żeby się ładnie zrumieniło.

20160427_191206

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s