Gołąbki z pęcakiem, kozim serem, suszonymi pomidorami

Gołąbki , ale trochę inaczej. Bardziej nwykwintne , dla smakoszy koziego sera i kaszy.

Składniki:

-kapusta włoska

– 1,5 szklanki pęcaku

-duża cebulka czerwona

-2 ząbki czosnku

– 150g chorizo albo salami

-kozi ser/ rolada/

-6-7 suszonych pomidorów

-2 jajka

-sól, pieprz

-olej, łyżka masła

-łyżeczka tymianku

-łyżka duża papryki czerwonej

Wykonanie:

Z kapusty wycinamy głąb, blanszujemy liście.

Pęcak płuczemy , zalewamy wodą tak żeby kasza była przykryta do 1/3, gotujemy pól godziny.

Na oleju z masłem  smażymy cebulkę, dodajemy pokrojone drobno chorizo, przesmażamy chwilkę. Dodajemy pęcak, mieszamy.

20160412_203738

Do kaszy dodajemy pokrojone pomidory i ser kozi. Wlewamy ok. 2 łyżki oliwy z pomidorów, dodajemy wszystkie przyprawy, wbijamy jaja.

20160412_205040

Mieszamy. Farsz nakładamy na kapustę, zwijamy gołąbki i wkładamy do bulionu na większy rondel.

20160412_210623

Gotujemy pól godziny.

Ja podałam s sosem serowym . Można podać z jogurtem.

20160412_224811

 

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s