Indyk w duszonych warzywach z makaronem

Składniki:

-500g fileta z indyka

-koper włoski

-mała cukinia

-duża marchew

-duża czerwona cebula

-papryka czerwona

-sól, pieprz

-parmezan

-makaron wstążki

-olej

-szczypiorek

Wykonanie:

Filet płuczemy, osuszamy, kroimy w kostkę.

Na rozgrzany olej wrzucamy mięso i obsmażamy z każdej strony na rumiano.

20160227_211455

Na tej samej patelni dusimy warzywka. Cebulę i koper włoski kroimy w ósemki .

Cukinię, marchew i paprykę kroimy w paski.

20160227_213212

Warzywa przesmażamay na patelni 5 minut, dodajemy mięso, doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

20160228_140757

Na ugotowany makaron nakładamy warzywa z indykiem , posypujemy parmezanem i szczypiorkiem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s