Krem z kurek

Składniki:

-500g kurek mrożonych/ w sezonie świeżych/

-cebula

-100g masła

-szklanka śmietanki

-2 litry bulionu

-łyżka soku z cytryny

Wykonanie:

Kurki płuczemy dokladnie, odcedzamy na sitku.

Na maśle smażymy cebulkę, dodajemy kurki, przesmażamy chwilę, podlewamy szklanką bulionu.Dusimy 20 minut.

 

Do ugotowanego bulionu dodajemy uduszone kurki i razem gotujemy 10 minut . Kilka kurek odkładamy do dekoracji.

Następnie miksujemy wszystko razem z warzywami, doprawiamy, dodajemy sok z cytryny i na koniec śmietankę.

20160213_103841

Zagotowujemy.Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

20160213_105517

 

Advertisements

One thought on “Krem z kurek

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s