Pasztecik „fois gras” zapiekany w szynce szwarcwaldzkiej

Przepis na pasztet jest tu

Kokilki smarujemy masłem, wykładamy szynką, napełniamy pasztetem, przykrywamy szynką.

Na dno np.patelni czy brytfanny wlewamy wodę,  wkładamy kokilki , gotujemy pół godziny .

Następnie wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. na 5 minut.

Taki pasztecik może być w lodówce długo ok. 2 tygodnie.

20160122_162020

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s