Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta

Składniki:

– 2 grube filety z kurczaka

-sól, pieprz

-ok.3/4 szklanki rozmrożonego szpinaku

-pól opakowania sera feta

-ząbek czosnku

-sól, pieprz

-pieprz cayenne

-2 łyżki masła

-pół szklanki cydru

-pół szklanki śmietanki

Wykonanie:

Szpinak rozmrażamy, jeśli jest dużo wody odcedzamy, przesmażamy, dodajemy sól, pieprz, wyciśnięty czosnek, studzimy.

 

Do chłodnego dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, mieszamy. Ze solą uważamy, ponieważ feta jest dość słona.

20160110_130914

Filety płuczemy, osuszamy, delikatnie nożem pośrodku robimy kieszeń, którą zapełniamy szpinakiem.

20160110_131559

Wykałaczkami spinamy tak , żeby farsz się nie wydostał. Gotowe roladki opruszamy solą, pieprzem i mąką, smażymy z każdej strony na oleju, na rumiano.

20160110_132440 20160110_132457

Następnie wylewamy olej z patelni, dajemy 2 łyżki masła, chwilę dusimy roladki na maśle aż się rozpuści, dolewamy cydr, przykrywamy i dusimy aż się zredukuje ( ok.15 minut ) . Na koniec dolewamy śmietankę i znowu dusimy chwilę aż zgęstnieje.

20160110_134356 20160110_134454

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s