Kasztany pieczone

Pyszne kasztany pieczone , słodziutkie w sam raz na długie wieczory na przekąskę.

Kasztany kupujemy świeże, błyszczące,skorupka powinna przylegać  do miąższu. Jak są matowe to już są nieco stare.

Płuczemy, suszymy na papierowym ręczniku. Z płaskiej strony ostrym nożykiem nakrawamy krzyżyk, wkładamy do gorącej wody nacięciem w dół i gotujemy 15 minut.

20151122_181436

Odcedzamy i układamy na brytfance wyłożonej papierem, tym razem nacięciem w górę.

20151122_183834

Wkładamy do gorącego piekarnika do 220 st. i pieczemy również 15 minut.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s