Tiramisu cytrynowe

Tym razem zrobiłam tiramisu cytrynowe, bardzo eleganckie, pyszne i szybkie do zrobienia.

Składniki:

-1,5 paczki podłużnych biszkoptów

-pół szklanki nalewki cytrynowej

-sok z połowy pomarańczy

-500g serka mascarpone

-pół szklanki mleka

-2 łyżeczki żelatyny

-4 łyżki wody

-2 łyżki cukru pudru

Wykonanie:

Żelatynę zalewamy wodą, przed połączeniem z masą lekko podgrzać,żeby była lejąca.

Biszkopty układamy w foremce, polewamy nalewką i sokiem z pomarańczy.

Serek mieszamy rózgą z mlekiem, dodajemy żelatynę, cukier.

20151031_101537

 

Na biszkopty wykładamy masę  serową, zdobimy wg własnego pomysłu.

20151031_103609

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s