Boczek pieczony

Składniki:

-1,5 kg boczku surowego bez kości

-sól, pieprz, kminek

-2 liście laurowe

-5 ziarnek ziela angielskiego

-olej

-2 szt cebuli

Wykonanie:

Boczek myjemy, osuszamy.Nacieramy solą, pieprzem ,kminkiem, olejem, dodajemy pokrojoną w wiórka cebulkę. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

20151028_210206

Na rozgrzany olej kładzimy boczek, opiekamy z każdej strony.

Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 st. na 2 godziny.

Studzimy i znowu do lodówki.

20151029_213637

Można też jeść na ciepło- wspaniały.

20151029_213751

 

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s