Krakersy z kurczaka

Przepis tak prosty a zarazem tak smaczny, że  z czystym sumieniem mogę polecić każdemu. A zostałam poczęstowana przez moją przyjaciółkę i od tej pory przy każdej większej okazji go robię. A co ważniejsze- wszyscy się zachwycają Kasiu 🙂

Składniki:

-podwójny filet z kurczaka

-sok z limonki

-sól, pieprz

-duży jogurt naturalny

-paczka krakersów

Wykonanie:

Filet kroimy po skosie na  grubość 1 cm.

Dodajemy sok, przyprawy, zalewamy jogurtem i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.

20150912_121456

Krakersy kruszymy , obtaczamy w nich kawałki fileta.

20150912_134224

Układamy filet na blaszce wyłożonej papierem.

20150927_142323

Wkładamy do nagrzanego piekarnika  na 190 st. i pieczemy od 30-40 minut.

Można tez upiec z pomidorkami coctailowymi.

 

20150912_142409

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s