Golonko z indyka

Składniki:

-3 golonka z indyka

-2 ząbki czosnku

-łyżka papryki czerwonej

-sól, pieprz

-olej

Wykonanie:

Golonka nacieramy przyprami i odstawiamy  do lodówki na kilka godzin.

Oczywiście , jak nie mamy na tyle czasu , wystarczy pół godziny.

Golonka układamy w gęsiarce, polewamy olejem , przykrywamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 1,5 godziny,

Golonkę od czasu do czasu  przewracamy i polewamy wytworzonym sosem.

Golonka  ma być miękka i rumiana.

20150808_140650

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s