Ogórki po żydowsku

Dostałam przepis od znajomej na ogóreczki i  przez ostatanie dwa lata robię tylko takie, ponieważ mi bardzo smakują. Wiadomo, że każdy tam ma swój przepis. Ja robiłam słodko kwaśne, też były dobre, ale te są znakomite.

Składniki:

-ogórki

-cebula

-papryka czerwona

-koper

-liście selera naciowego

Zalewa:

-5 szklanek wody

-szklanka cukru

-szklanka octu

-2 łyżki soli

Wykonanie:

Do słoika wkładamy przekrojone wzdłuż ogórki/mogą być ćwiartki lub połówki/,.Dodajemy do każdego słoika – plaster cebuli, koper, listek selera naciowego i kawałki papryki.

20150805_211439 20150805_211836 — kopia

Zalewamy ugotowaną wcześniej zalewą.

Pasteryzujemy 10-15 minut.

20150805_211843

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s