Grzybki bananowe

Deser w 15 minut i zazwyczaj wszystko do niego mamy w domu.

Składniki:

– banany

– czekolada lub nutella

– gruby baton lub posypka czekoladowa, może też być kolorowa

– szklanka śmietany 30%

– mięta do dekoracji

Wykonanie:

Banany kroimy na małe słupki. Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Baton ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Banany obtaczamy w czekoladzie, potem w wiórkach z batona. Stawiamy na talerzu.

20150704_155223

Na wierzch nakładamy bitą śmietanę, zdobimy miętą.

20150704_155954

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s