Boeuf Strogonow

Wspaniałe danie, bardzo smaczne, ale dość drogie. Bo jesli mamy zrobić prawdziwegoi Strogonowa  to tylko z dobrego miękkiego mięsa wołowego. Wskazana polędwica, ale  świeże i miękkie mięso z pieczeni jak najbardziej się nada.

Składniki:

– 1-1,5 pieczeni wołowej

– pół kg pieczarek

– papryka czerwona i żółta

– mały słoiczek przecieru pudliszki

– łyżka musztardy

– 5 ogórków konserwowych

– masło klarowane

– sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso myjemy ,

100_5339

kroimy w paski w poprzek włókien, obsmażamy na maśle partiami, przekładamy do dużego rondla.

100_5544

Podlewamy wodą.

Do mięsa stopniowo dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pieczarki pokrojone na plasterki, ogórki w paski.

100_5548 100_5554

Wody wlewamy tyle, żeby przykryć wszystko, dodajemy pieprz, sól, przecier pomidorowy, musztardę.

100_5553

Wszystko dusimy około godziny.

100_5555

Mięso nie powinno być rozgotowane, bo się rozpadnie na małe kawałki.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s