Sos balsamiczny

Składniki:

– łyżka miodu

– 10 łyżeczek octu balsamicznego

– 2 łyżki syropu malinowego

Wykonanie:

Do rondelka dajemy miód, ocet i syrop. Ja dałam dziś gęsty syrop ze śliwek, bo taki miałam. Gotujemy ok 10 minut tzn. odparowujemy.

Sos jest słodko- kwaśny, nawet nie wiedziałam, że  jest taki pyszny. Nie gotujemy zbyt długo bo się robi twardy i lepki.

I nie koniecznie też musi być syrop.

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s