Przystawka z krewetkami i avocado

Bardzo szybka przystaweczka, która w mig może się znaleść na naszym stole.

Jednak nie wszyscy lubią owoce morza, więc to danie tylko dla sprawdzonych gości, albo poprostu dla własnego podniebienia.

Składniki:

– szklanka krewetek coctailowych surowych

– marynata( sól, pieprz, ząbek czosnku, łyżeczka octu winnego)

– avocado

– 6 pomidorków coctailowych

– sok z cytryny

– sól, pieprz

– szklanka gęstej śmietany

– łyżka majonezu

Wykonanie:

Składniki marynaty mieszamy, wlewamy do krewetek i odstawiamy na pół godziny do lodówki.

Pomidorki i avocado kroimy w kostkę.

104_5100

Majonez i śmietanę łaczymy, dodajemy przyprawy.

Krewetki smażymy na oleju po 2 minuty z każdej strony razem z czosnkiem. Przekładamy na papierowy ręcznik, żeby odsączyć tłuszcz.

Do pucharków dajemy masę śmietanową, posypujemy krewetkami pomidorkami i avocado.

104_5107

Ostatnio kupiłam syfon do ciepłych i zimnych sosów, dlatego krem, który dziś zrobiłam jest lekki i puszysty.

104_5113

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s