Pieczarki w cieście naleśnikowym

Składniki:

– kilka pieczarek

– jajko

– mąka

– 1/4 szklanki mleka

– sól

– olej

Wykonanie:

Pieczarki obieramy odkrawamy nóżki. Jeśli są bardzo wysokie dzielimy pieczarki na pół, żeby były bardziej płaskie.

104_4613

Posypujemy solą i zostawiamy na pół godziny, żeby pyściły soki.

Z jajka mąki mleka robimy ciasto naleśnikowe, ale gęściejsze, żeby sie bardzo nie rozlewało.

Obtaczamy pieczarki z każdej strony w cieście i smażymy na oleju na rumiano.

104_4626

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s