Karp w panierce

Składniki:

– karp

– litr mleka

– sól, pieprz

– jajko, mąka, bułka tarta

– pół kostki masła

– olej

– paczka migdałów

Wykonanie:

Karpia czyścimy z łusek, filetujemy, żeby było jak najmniej ości.

zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na parę godzin.

Wyjmujemy z mleka, doprawiamy, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy z każdej strony na oleju.

Po usmażeniu, wylewamy olej, dajemy na patelnię ćwiartkę masła,paczkę obranych migdałów, karpia i na wierzch resztę masła, przykrywamy i dusimy 15-20 minut.

Podajemy z surówką z czerwonej kapusty.

104_4665

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s