Sałatka z brokułami i prażonymi migdałami

Tą sałatkę to chyba wszyscy znają, można sie nią zajadać na okrągło. Pyszna i bardzo szybka do zrobienia.

Składniki:

– brokuł

– ser feta lub inny twardy

– ząbek czosnku

– 1 łyżka majonezu

– pól szklanki jugurtu lub śmietany

– sól, pieprz

– pół łyżeczki cukru

– porządna garść płatków migdałowych

Wykonanie:

Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie z cukrem. Soli nie dajemy dużo, bo feta może być dość słona, a brokuł ma być chrupki !

104_4285

Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem i majonezem, dodajemy pieprz i sól. (  z solą ostrożnie)

Ser kroimy w kostkę.

104_4287

Migdały wrzucamy na gorącą patelnię i prażymy chwilę potrząsając patelnią. Migdały mają być lekko złote i uważamy, żeby sie nie przypaliły.

Na ostudzone brokuły dajemy serek, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy płatkami.

104_4288

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s