Buraczki karmelizowane

Bardzo smaczne buraczki w innym wydaniu, nie tarte. Do bardzo eleganckich dań.

Składniki:

– 1 kg malych buraczków

– 2 łyżki oleju

– 6 łyżek octu balsamicznego

– 2 łyżki cukru brązowego

– sól, pieprz

Wykonanie:

Buraki gotujemy. Można upiec we folii w piekarniku. Kroimy na ćwiartki.

Na patelnię dajemy olej, cukier i ocet.Jak się rozpuści cukier, dajemy buraczki.

104_4051 104_4052

Mieszamy ciągle żeby zredukować płyn i żeby ładnie się oblepiły glazurą. Dajemy sól, pieprz. Posypujemy zieloną pietruszką.

104_4053

Advertisements

One thought on “Buraczki karmelizowane

  1. Pingback: Puree z batatów z confitem z gęsi czyli parmentier | Gotujemy z pomysłem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s