Rosół z kulkami mięsnymi

Bardzo proste danie w wykonaniu. Wystarczy ugotować rosół. No, powiedzmy, że trochę zabawy jest z kulkami. Kuleczki robię malutkie, wtedy jest piękny efekt. Czyli nazwijmy to „rosół inaczej”. Myślę, że jest bardzo elegancki – w sam raz na świateczny obiad.

Wykonanie:

Gotujemy rosół( przepis na blogu ).Akurat do tego rosołku dobrze by było dołożyć kawałek szponderka lub innego mięska.

Kulki będą smaczniejsze niż samo drobiowe.

Mięso mielimy, dobrze przyprawiamy ( sól. pieprz, jajko małe lub pół ). Jeśli jest za rzadkie można dać trochę tartej bułki.

2014-11-10 11.54.14

Formujemy malutkie kulki, wrzucamy na wrzącą osoloną wodę.

Gotujemy na małym ogniu 5 minut. Delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową.

2014-11-10 11.58.19

Do tego rosołu podaję makaron gwiazdki.

104_3972 104_3970

Smacznego.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s