Rolada kakaowa z masą krówkową

Składniki:

– 5 jaj

– 5 dużych łyżek cukru

– 4 duże łyżki mąki pszennej

– 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej

– duża łyżka proszku do pieczenia

– 2 duże łyżki kakao

– szklanka śmietanki 30%

– 2 fixy do śmietany

– 1 puszka masy krówkowej

Wykonanie:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Mąkę mieszamy z proszkiem , kakao i mąką ziemniaczaną.Wsypujemy do ubitych jajek, bardzo delikatnie mieszamy łyżką.

2014-11-08 10.32.32 2014-11-08 10.32.23

Wylewamy do blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem.

2014-11-08 10.37.16

Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15-20 minut w 180 st.

2014-11-08 10.58.33

Ciasto wyjmujemy, lekko studzimy,ściągamy papier,  ale jeszcze ciepłe zawijamy w w rulon i w ściereczkę.

2014-11-08 11.07.13

Śmietanę ubijamy z fixem dodajemy masę krówkową.Bardzo delikatnie mieszamy masę łyżką.

Rozwijamy ciasto, ponczujemy i smarujemy masą.

2014-11-08 14.53.26 2014-11-08 14.54.27

Trochę masy zostawiamy do posmarowania po wierzchu.

2014-11-08 15.01.292014-11-08 14.58.10

Na wysmarowaną masę ścieramy na tarce czekoladę.

Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Masa jest dość rzadka i bardzo słodka.Powiedziałabym, że to jest ciacho dla wielkich łasuchów.

2014-11-08 23.20.52                                                           2014-11-08 15.05.39

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s