Pasztet z selera

Bardzo smaczny i lekki pasztet. Jak zrobiłam pierwszy raz, nikt sie nie kapnął z czego to jest.

Wykonanie:

– seler  ok. pół kg)

– 1 marchew

– 2 duże cebule

– 2 ząbki czosnku

– kostka grzybowa

– pół szklanki wody

– 2 jajka

– 3/4 szklanki bułki tartej

– sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wykonanie:

Seler, marchew, cebulę i czosnek ścieramy w malakserze na dużych oczkach.Podlewamy bulionem i dusimy ok. 1,5 goddziny do miękkości.

2014-09-29 14.28.37

Studzimy, wbijamy jaja, dodajemy bułkę i przyprawy, mieszamy chwilę.

2014-09-29 21.25.09

Wkładamy do wąskiej wysmarowanej foremki  i pieczemy w nagrzanym piekraniku do 180 st. godzinę.

2014-09-29 21.27.06 2014-09-30 07.31.40

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s