Opieńki – różne przepisy

Z opieniek można zrobić wszystko.

1. Marynujemy tak samo jak rydze.

2. Zalewamy solanką do słoików, pasteryzujemy i jest w zimie „prawie świeży sos grzybowy”

3.Obgotowane w osolonej wodzie mielimy na grubym sitku, dajemy do woreczków i do zamrażalnika. Mamy gotowy farsz/ tylko na cebulce podsmażyć/ do pasztecików.

Pisze w skrócie bo to bardzo proste, ale jak ktoś będzie potrzebował większej porady – odpowiem 🙂

2014-09-16 20.54.51

Opieńki mielone do farszu

2014-09-16 20.59.20

Gotowy farsz do zamrożenia

2014-09-17 15.39.39

Opieńki marynowane

2014-09-17 07.43.09

Opieńki w solance

2014-09-17 11.11.18

Advertisements

One thought on “Opieńki – różne przepisy

  1. Pingback: Bakłażan w cieście filo z sosem paprykowym | Gotujemy z pomysłem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s