Makaron z kurkami w śmietanie

Składniki:

– makaron grubsze wstążki

– pół kg kurek

– cebula

– szklanka śmietany 30%

– 2 łyżki masła

– garść posiekanej pietruszki

– sól, pieprz, vegeta

Wykonanie:

Makaron gotujemy ” al dente”.

2014-09-19 13.17.23

Kurki płuczemy i kroimy w paski..

Cebulę kroimy w piórka i smażymy na maśle na rumiano, dodajemy kurki , mieszamy, smażymy chwilę ciągle mieszając.

Dodajemy przyprawy, śmietanę, przykrywamy i dusimy 20 minut. Na koniec wsypujemy garść posiekanej pietruszki.

2014-09-19 13.26.21

Makaron polewamy sosem i jeszcze po wierzchu posypujemy pietruszką.

2014-09-19 13.30.51

 

Pycha!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s