Ogórek świeży z cebulką

Składniki:

– 4 ogórki gruntowe

– 1 duża cebula

Na zalewę:

– łyżeczka cukru

– łyżeczka octu

– pół łyżeczki soli

-1/3 szklanki wody

– 2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Najpierw robimy zalewę, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły.

Cebulkę kroimy w bardzo cienkie krążki, solimy dośc mocno i odkładamy na 10 minut.

Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w słupki.

Cebulę mocno wyciskamy w rękach, dodajemy do ogórków i polewamy zalewą. Wkładamy do lodówki na godzinę.

2014-08-09 19.49.17 - Copy

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s