Dip ze świeżym ogórkiem

Idealny dip do mięsa, a w szczególności na grilla.

Składniki:

– szklanka majonezu

– pół szklanki ketchupu ostrego

– mała cebulka

– 1 ogórek szklarniowy lub 2-3 gruntowe

– szczypiorek lub zielona cebulka

– sól, pieprz

Wykonanie:

Majonez łaczymy z ketchupem, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę, starty na grubych oczkach ogórek, sól, pieprz. Mieszamy.

2014-08-09 12.34.47 - Copy 2014-08-09 12.33.49 - Copy

Na koniec dodajemy szczypior i wkładamy do lodówki przynajmniej na godzinę lub dwie.

2014-08-09 19.48.59 - Copy

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s