Makaron z pastą pomidorową

Najszybsze danie na świecie, zwłaszcza kiedy gorąc bucha z nieba i nie chce się gotować. Gotujemy makaron ” al dente”.

Cebulkę smażymy na oliwie na złoto, dodajemy pół szklanki sosu pomidorowego, sól, pieprz, czerwoną papryke w proszku, ząbek czosnku.

 

Chwilę smażymy, dodajemy makaron, mieszamy, dusimy 2 minuty.

IMG_2349

Posypujemy pokrojoną bazylią i startym serem.

IMG_2351

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s