Sos porowy

Składniki:

– 1 duży por

– pół kostki masła

– szklanka śmietanki dobrej

– sól, pieprz, vegeta

Wykonanie:

Na patelni topimy masło, dodajemy drobno pokrojony por. Po 5 minutach smażenia wlewamy śmietanę, dodajemy przyprawy, przykrywamy i dusimy 20 minut.

IMG_2365

 

Lekko studzimy, miksujemy na masę. Można jeszcze raz zagotować.

IMG_2377

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s