Sos beszamel

Składniki:

– 2 łyżki masła

-2 łyżki mąki

– mleko

-pół szklanki bulionu

– szczypta gałki muszkatołowej

– sól, pieprz

Wykonanie:

Topimy masło dodajemy mąkę ciągle mieszając.

Jak będzie złocista / prawie biała, nie może się zrumienić/  wlewamy powoli bulion a potem zimne mleko, sól,pieprz,gałka, ma być dość rzadkie.

IMG_1034 IMG_1035

 

Ciągle mieszamy, żeby nie zrobiły się grudki.

IMG_1036

 

 

IMG_0835

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s