Ser camembert w panierce i sosie śliwkowym

Pyszna przystawka i bardzo szybka do zrobienia.

Produkty:

– 1 mała szalotka

– 4-5 śliwek

– 4 figi

– ser camembert

– 1 jajko

– bułka tarta

Wykonanie:

Cebulkę blanszujemy na oliwie, dodajemy pokrojone drobno śliwki i figi.

IMG_2229

Dusimy 15 minut. Blendujemy na masę.

Ser kroimy na trójkaty,panierujemy z każdej strony.

IMG_2227 IMG_2231

Obsmażamy szybko z kazdej strony. Podajemy z sosem.

IMG_2235 IMG_2234

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s