Cygara drobiowe

Super jedzonko na każdą okazję jako danie do obiadu, na przekąskę, na przyjęcie.

Składniki:

– podwójny filet z kurczaka / może być z indyka/

– jajko

– 100 ml gęstej śmietany

– ząbek czosnku

– sól, pieprz

Wykonanie:

Filet kroimy na mniejsze części, wkładamy do malaksera, dodajemy resztę składników, miksujemy na masę.

Folię aluminiową dzielimy na wielkość kartki z zeszytu. Nakładamy cienki wałek masy wzdłuż. Zawijamy i zakręcamy końce tak, żeby powstało cygaro.Wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy na malutkim ogniu około pół godzinki.

IMG_2205 IMG_2207 IMG_2208

 

Wyciągamy z wody i studzimy.

IMG_2211

Rozwiniete wrzucamy na gorący tłuszcz, żeby zrumienić

IMG_2238

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s