Ziemniaki pieczone z masłem czosnkowym

Wzięło nas dziś na wspomnienia jakie pyszne były ziemniaki z ogniska.

No to są- ale to nie ten zapach niestety.

Składniki:

– średnie zimniaki

– masło

– ząbek czosnku

Wykonanie:

Ziemniaki owijamy w folię.Specjalnie zawijam tak wysoko, bo fajnie się bierze i nie parzy w rece. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30- 40 minut. Pieczemy w temperaturze 190 st.

IMG_2155

 

W tym czasie do miękkiego masła dodajemy roztarty ząbek czosnku. mieszamy.

Miękkie ziemniaczki jemy z masłem i solą.

IMG_2174 IMG_2176

To takie danie na wspomnienia z młodości 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s