Leczo

W piatek jest zawsze dużo pracy, więc potrzebowałam zrobić cos szybkiego na obiad. A że w lodówce było akurat to co trzeba, więc poszło jak z płatka. Z tej porcji wyszło na 3 osoby.

Składniki:

– 2 duże cebule

– 200 g wędliny

– 2 papryki / czerwona, żółta/

– cukinia

–  4 duże pomidory

– sól, pieprz

Wykonanie:

Cebulkę kroimy w wiórka, wrzucamy na gorący tłuszcz. Kiełbaskę kroimy w paski osobno obsmażamy  na rumiano.

IMG_2125 IMG_2126

Wszystko przekładamy do garnka, dodajemy paprykę, obrane ze skórki pomidory i na koniec cukinię.

IMG_2128 IMG_2131 IMG_2132

 

Przyprawiamy i dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając około pół godziny.

IMG_2137

Tym razem leczo było z resztek w lodówce. Do lecza daję napewno dużo wiecej papryki zwłaszcza tej cytrynowej taniej / bo jest najlepsza do lecza/ i cukini, ale nawet takie bardzo smakowało, a przecież sezon na cukinię i paprykę dopiero będzie.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s