Pasta serowo-jajeczna

Przepis na pastę dostałam od koleżanki i bardzo byłam zdziwiona jak można do sera dawać jajka. Każdy ma swoje przepisy.  A jednak można ! Robię ją rzadko bo jest tak dobra, że się przejadam i potem cierpię :). Więc serwuję ją na specjalne okazje jak jest nas więcej.

Produkty:

– 250g białego sera

– 5 jajek

– mała cebulka

-10 rzodkiewek

– szczypiorek

– 3 łyżki majonezu

– sól, pieprz

Wykonanie:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy. Do sera dodajemy majonez, sól, pieprz i ucieramy, żeby była gładka masa.

IMG_2108

Do masy dorzucamy drobno pokrojoną cebulkę, rzodkiewkę, starte na grubych oczkach jajka,szczypiorek.

IMG_2110

 

Mieszamy. Jeśli masa jest za sucha, dokładamy jeszcze majonezu.

Po wierzchu posypujemy szczypiorkiem i rzodkiewką.

IMG_2111

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s