Pieczarki nadziewane

Produkty:

– 20 dkg pieczarek ładnych białych

– ćwiartka papryki czerwonej i zielonej

–  szalotka

– ser żółty  tarty

– sól, pieprz

Wykonanie:

Pieczarki myjemy pod zimną wodą, odcinamy nóżki od środka.

IMG_1190

Bardzo drobno pokrojone szalotki smażymy, dodajemy również bardzo drobno pokrojone papryki, chwilkę dusimy .Do ostudzonej papryki dodajemy ser żółty, doprawiamy do smaku.

IMG_1193

 

Nadziewamy pieczarki,  dość mocno przyciskając farsz.Ukladamy na blaszce i pieczemy w temperaturze 200 st. ok.30 min.

Trzeba sprawdzać, żeby sie  nie przypaliły.

IMG_1194

 

Można odrobinę polać delikatnym sosem ,ale najlepsze są same :).

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s