Rożki z mozarellą i szynką z sosem orzechowo-figowym

Pyszyny i szybki aperitif .

Składniki:

– ciasto francuskie

– szynka

-mozarella / małe kulki /

Sos:

– ser orzechowo- figowy

– śmietana

Wykonanie:

Ciasto rozwijamy i kroimy prostokąty.Zwijamy tak , żeby powstał rożek dość szeroki górą. Wkładamy do niego szynkę i połóweczki mozarelli.

IMG_1137

 

Pieczemy w piekarniku 15-20 min. na złoty kolor.

Sos:

Do rondelka wlewamy pół szklanki śmietany, wkładamy ser i mieszamy ciągle podrzewając aż do zagotowania.

IMG_1140

Sos przekładamy do malutkich miseczek i moczymy w nich rożki.

IMG_1144

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s