Roladki z indyka w szynce parmeńskiej

Składniki:

– filet z indyka

– szynka parmeńska

– mąka do oprószenia

– sól pieprz,czosnek, oliwka

Wykonanaie:

Filet dzielimy na mniejsze części, doprawiamy  i odstawiamy do lodowki na godzinkę.

Każdy kawałek ciasno zawijamy w szynkę, obtaczamy w mące i obsmażamy w gorącym tłuszczu, potem jeszcze chwilkę dusimy pod przykryciem.

IMG_1143

Trzeba uważać , żeby nie przeasadzić ze solą do mięsa, ponieważ szynka jest dość słona. Proponuję wogóle  nie solić mięsa,proszę sie nie martwić i tak będzie słone. Roladki podałam z kolorowym ryżem i surówką oraz sosem pieczarkowym.

IMG_1148

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s