Schabowe inaczej

Bardzo rzadko już w moim domu pojawia się typowy schabowy, no chyba,że uda mi się kupić prawdziwe kotlety takie od karczku :).
To wtedy oczywiście taki schabowy ląduje natychmiast na talerzu.Natomiast zwykle kotleciki robie na różne sposoby,a dziś zrobiłam takie :
Produkty:
– 4 kotlety
– szczypiorek
– ser żółty
– cebulka
– jajko
– mąka, bułka tarta
-sól, pieprz,zioła
Wykonanie:
Kotlety rozbijamy bardzo cienko
IMG_0935
Na jednym końcu układamy – ser,trochę cebulki,szczypiorek,posypujemy przyprawami.
IMG_0936
Zwijamy szczelnie ,żeby ser się nie wylał,czyli najpierw boki do środka a potem rulonik.
IMG_0938
Panierkę robię zazwyczaj tak, że do jajka dodaję mąkę, rozcieram na gładką masę,a potem już tylko w bułce tartej.
IMG_0940
Opanierowane kotleciki smażymy na złoty kolor z każdej strony,potem zmniejszamy ogień,podlewamy odrobiną wody na wierzch kładziemy plasterek masełka i dusimy z pół godzinki.
IMG_0945
Dziś korleciki podałam z opiekanymi ziemniakami, surówką z selera i kapusty pekińskiej 🙂
IMG_0967

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s